Is discipline de oplossing voor Genk?

Kris Perquy en Eva Maenhout
  •  Woensdag 3 september 2014 om 13:10   •  November 2014

Dit weekend kwam er eindelijk witte rook voor KRC Genk, de Schot Alex McLeish wordt de nieuwe trainer. Hij krijgt de uitdaging om van de spelersgroep die de laatste weken vooral het nieuws haalde door extra-sportieve strubbelingen, opnieuw een hecht blok te maken. Een blok dat bereid is om voor elkaar te vechten, en belangrijker nog, een blok dat voldoende punten sprokkelt om Genk probleemloos naar PlayOff1 en Europees voetbal te loodsen.

Maar is discipline daarin het sleutelwoord? Elke trainer in het professionele voetbal verwacht van zijn spelersgroep dat afspraken worden gerespecteerd. De onderlinge afspraken (idealiter door de spelers zelf opgesteld en geconcretiseerd in een spelersreglement) zijn een onderdeel van de zogenaamde taakcohesie, het fundament van de ploeg. Samen met de duidelijke doelstellingen (waar willen we eindigen dit seizoen) en de uitgeschreven rollen van staf en spelers (wat wordt verwacht van mijn linkerflankverdediger, op tactisch, technisch, fysiek, psychologisch en sociaal vlak) en tenslotte het tactisch plan voor het team (ons spelsysteem). De eerste week van de voorbereiding op het nieuwe seizoen heb je er als hoofdcoach alle belang bij om dit fundament uit te tekenen en samen met je staf en spelers te bekrachtigen.

 Copyright: Photonews

Daarna komt het tweede luik, de sociale cohesie. En dat is voor de meeste coaches een veel grotere uitdaging. Want dit betekent dat ze naast hun voetbalintelligentie (VQ) een beroep moeten doen op hun emotionele intelligentie (EQ). Ze moeten de persoonlijkheid van de spelers en technische staf analyseren om te kijken hoe ze hen (rekening houdend met hun eigen persoonlijke stijl) moeten coachen, ze moeten een hiërarchie in het team installeren (hun kapitein kiezen) en de voorwaarden creëren voor een optimale onderlinge communicatie en samenwerking. Want daarin zal de kracht van het team schuilen. Wanneer spelers zich bewust zijn van hun specifieke sterktes en zwaktes, en de bereidheid tonen om gebruik te maken van de sterktes van hun ploegmaats om hun eigen zwaktes te compenseren. Alles in functie van het gezamenlijk doel, een doel dat realistisch is maar toch voldoende uitdaging biedt om inspirerend te werken.

 

Ondanks het feit dat de voorbereiding achter de rug is en zijn team al enkele dure punten heeft verspeeld, is er nog niks verloren voor McLeish. Op voorwaarde dat hij samen met zijn staf de tijd neemt om de fundamenten te bouwen en vervolgens voldoende emotionele intelligentie aan de dag legt om van zijn groep spelers een gedreven team te maken. We zijn benieuwd!

 

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.